Hae reseptiä

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg valkokaalia
  • 5 dl vettä
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa (sian-, naudan-, lampaan- tai riistalihaa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1.5 dl pitkää riisiä raakana / täysjyväohraa / kaura-riisiä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 dl ruokakermaa
  • tuoretta oreganoa tai meiramia
Lisäksi
  • 0.5 dl lihalientä
  • 1 rkl siirappia
  • Paloittele kaali lohkoiksi ja edelleen suikaleiksi. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna hautua muun valmistelun ajan.
  • Hienonna sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista sekoittaen.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä riisi tai ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Täysjyväohraa saa myös nopeasti, 8 minuutissa kypsyvänä.Kaura-riisiseoksen kypsymisaika on 20 min.
  • Sekoita kaali keitinliemineen, jauheliha, kypsä riisi tai ohra sekä siirappi ja kerma. Hienonna joukkoon tuoretta yrttiä. Tarkista maku.
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  • Valele paiston aikana lihaliemi-siirappiseoksella, joka antaa pintaan makua ja väriä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat