Kaalilaatikko
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg valkokaalia
- 5 dl vettä
- 1.5 tl suolaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa (sian-, naudan-, lampaan- tai riistalihaa)
- suolaa
- mustapippuria
- 1.5 dl pitkää riisiä raakana / täysjyväohraa / kaura-riisiä
- 1 rkl siirappia
- 2 dl ruokakermaa
- tuoretta oreganoa tai meiramia
- 0.5 dl lihalientä
- 1 rkl siirappia
- Paloittele kaali lohkoiksi ja edelleen suikaleiksi. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna hautua muun valmistelun ajan.
- Hienonna sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista sekoittaen.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä riisi tai ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Täysjyväohraa saa myös nopeasti, 8 minuutissa kypsyvänä.Kaura-riisiseoksen kypsymisaika on 20 min.
- Sekoita kaali keitinliemineen, jauheliha, kypsä riisi tai ohra sekä siirappi ja kerma. Hienonna joukkoon tuoretta yrttiä. Tarkista maku.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Valele paiston aikana lihaliemi-siirappiseoksella, joka antaa pintaan makua ja väriä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat