Hae reseptiä

Juustoinen kurkkukakku

Juustoinen kurkkukakku
Annosmäärä
Ohje
  • 5 dl hapankorppumurskaa
  • 0.5 dl maitoa tai kasvislientä
Täyte
  • 6 liivatelehteä
  • 2 tuoretta kurkkua
  • 1 herkkukurkku
  • 0.5 mieto chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g raejuustoa
  • 200 g (yrteillä maustettua) tuorejuustoa
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl sitruunamehua tai vettä
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • (suolaa)
Tarjoiluun
  • kurkkuviipaleita
  • (1 sitruuna)
  • (herneenversoja)
  • (ruohosipulia tai tilliä)
  • Leikkaa leivinpaperista irtoreunavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle sopiva pala.
  • Kostuta hapankorppumurska kevyesti maidolla, levitä se vuoan pohjalle paperin päälle ja painele tiiviimmäksi.
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  • Kuutioi tuorekurkku ja herkkukurkku pieniksi kuutioiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Silppua chili ja valkosipuli.
  • Sekoita täytteen raejuusto, tuorejuusto ja jogurtti keskenään.
  • Kuumenna sitruunamehu lähes kiehuvaksi.
  • Puserra liivatteista liika vesi pois ja sekoita ne höyryävään sitruunamehuun.
  • Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen raejuustoseokseen.
  • Sekoita tuorekurkku, herkkukurkku, chili ja valkosipuli täytteeseen tillin ja ruohosipulin kanssa.
  • Mausta pippurilla ja mahdollisesti suolalla.
  • Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä noin 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  • Irrota torttu vuoasta ja koristele pinta kurkku- ja sitruunaviipaleilla, herneenversoilla sekä ruohosipulilla tai tillillä.
  • Jos käytit täytteeseen chiliä, laita sitä muutama rengas koristeeksi. Silloin syöjät tietävät kakun olevan mausteinen. Ole varovainen chilin kanssa, se on voimakas mauste. Kun tarjoat kakun esimerkiksi kevään juhlapöydässä, voit jättää chilin kokonaan pois.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti