Juureskukko
Annosmäärä
Ohje
- 500 g pakastettua ruistaikinaa
- 2 sipulia
- 3 punajuurta
- 2 porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl rouhittua pippuria
- 0.5 dl silputtua tuoretta rakuunaa, kynteliä tai kirveliä
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori kasvikset ja leikkaa tai raasta ne ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia siinä noin 10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta kasvikset pippurilla ja tuoreyrtillä.
- Murustele juusto kasvisten sekaan ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Tarkista seoksen maku ja lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.
- Nipistele taikinalevyt yhteen ja kaaviloi leivinpaperin päällä ohueksi levyksi.
- Levitä kasvisseos keskelle taikinalevyä. Sivele taikinan reunat vedellä ja nosta kasvisseoksen päälle.
- Nipistele taikinalevy kiinni, myös päädyistä. Varo ettei taikinaan tule reikiä.
- Voitele kukon pinta vedellä ja paista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes kukon pinta on saanut hiukan väriä ja herkullinen tuoksu täyttää keittiön. Nosta kukko pois uunista ja anna jäähtyä hiukan.
- Tarjoa juureskukko salaatin kanssa alkuruokana tai sellaisenaan esimerkiksi iltateellä.
Vinkki:
Voit tehdä kukon kuoreksi myös sämpylätaikinan, johon käytät 0,5 l nestettä. Taikinan ohje löytyy esim. jauhopussin kyljestä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset