Hae reseptiä

Itämainen kevätsipulilisäke

Annosmäärä
Ohje
  • 200 g kevätsipulia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1.5 rkl öljyä
  • 2 dl huuhdottuja ja valutettuja rusinoita
  • 1.5 rkl thaimaalaista kalakastiketta (fishsauce)
  • mustapippuria myllystä
  • Leikkaa pestyt kevätsipulit noin 2 sentin paloiksi ja ota erikseen kovemmat vaaleat palat.
  • Paahda pinjansiemenet pannulla ja nosta sivuun. Kuullota sipulin vaaleita osia parin minuutin ajan öljyssä ja lisää loput sipulipalat, rusinat ja kalakastike. Paista edelleen seosta käännellen parin minuutin ajan.
  • Mausta mustapippurirouheella, viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoa heti esimerkiksi paistetun kalan seurana.

Vinkki:
Kalakastikkeen sijasta voit käyttää ruokaan maustamaan myös soijakastiketta. Aitoa kalakastikkeen makua siihen saat lisäämällä sekaan hiukan anjoviksen lientä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit