Itämainen kevätsipulilisäke
Annosmäärä
Ohje
- 200 g kevätsipulia
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1.5 rkl öljyä
- 2 dl huuhdottuja ja valutettuja rusinoita
- 1.5 rkl thaimaalaista kalakastiketta (fishsauce)
- mustapippuria myllystä
- Leikkaa pestyt kevätsipulit noin 2 sentin paloiksi ja ota erikseen kovemmat vaaleat palat.
- Paahda pinjansiemenet pannulla ja nosta sivuun. Kuullota sipulin vaaleita osia parin minuutin ajan öljyssä ja lisää loput sipulipalat, rusinat ja kalakastike. Paista edelleen seosta käännellen parin minuutin ajan.
- Mausta mustapippurirouheella, viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoa heti esimerkiksi paistetun kalan seurana.
Vinkki:
Kalakastikkeen sijasta voit käyttää ruokaan maustamaan myös soijakastiketta. Aitoa kalakastikkeen makua siihen saat lisäämällä sekaan hiukan anjoviksen lientä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: