Hae reseptiä

Ikihyvä kaura-omenapaistos

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg omenoita
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl pullomargariinia
  • 0.5 dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
Kastike
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 kpl muna
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
  • Siirrä omenalohkot voideltuun uunivuokaan, esimerkiksi piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm. Mausta omenat kanelilla.
  • Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri ja kaurahiutaleet. Nostele kauraseos omenalohkojen päälle.
  • Kypsennä kaura-omenapaistosta 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuutin ajan.
  • Vaniljakastiketta varten yhdistä kattilaan kylmä maito ja perunajauhot ja riko muna. Vatkaa seos ja kuumenna, kunnes se kerran pulpahtaa.
  • Siirrä kattila liedeltä ja mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
  • Tarjoa kaura-omenapaistos kuumana tai haaleana kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät