Ikihyvä kaura-omenapaistos
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg omenoita
- 1 tl kanelia
- 1 dl pullomargariinia
- 0.5 dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- 4 dl maitoa
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 kpl muna
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
- Siirrä omenalohkot voideltuun uunivuokaan, esimerkiksi piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm. Mausta omenat kanelilla.
- Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri ja kaurahiutaleet. Nostele kauraseos omenalohkojen päälle.
- Kypsennä kaura-omenapaistosta 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuutin ajan.
- Vaniljakastiketta varten yhdistä kattilaan kylmä maito ja perunajauhot ja riko muna. Vatkaa seos ja kuumenna, kunnes se kerran pulpahtaa.
- Siirrä kattila liedeltä ja mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
- Tarjoa kaura-omenapaistos kuumana tai haaleana kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät