Hae reseptiä

Hyydytetty juuressalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka(a)
  • pala juuriselleriä
  • 1 pieni purjo(a)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 6 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl hillosipuleita
  • 1 dl pieniä punaisia paprikakuutioita
Lisäksi
  • kasvisten keitinliemi
  • 8 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria
Kastike
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl (yrttistä) pippuriseosta
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Raasta porkkanat, palsternakka ja selleri melko karkeaksi raasteeksi. Viipaloi purjo hienonna valkosipulinkynnet. Keitä kasviksia suolalla, sokerilla ja pippurilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.
  • Nostele kasvikset esim. rengasvuokaan. Jätä keitinliemi kattilaan. Lisää vuokaan myös hillosipulit ja paprikakuutiot. Sekoita haarukalla, jotta aineet tulevat tasaisesti vuokaan.
  • Hyytlölientä varten liuota liotetut liivatelehdet kuumaan kasvisliemeen. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada liemi vuokaan kasvisten päälle ja anna ruoan hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
  • Kumoa hyytelösalaatti tarjoiluvadille kastamalla vuoka hetkeksi kuumaan veteen.
  • Kastiketta varten sekoita ranskankerman joukkoon muut aineet. Tarjoa kastike salaatin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät