Hyydytetty juuressalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka(a)
- pala juuriselleriä
- 1 pieni purjo(a)
- 2 valkosipulin kynttä
- 6 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
- 1 dl hillosipuleita
- 1 dl pieniä punaisia paprikakuutioita
- kasvisten keitinliemi
- 8 liivatelehteä
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa, pippuria
- 2 dl ranskankermaa
- 1 tl (yrttistä) pippuriseosta
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl sitruunamehua
- Raasta porkkanat, palsternakka ja selleri melko karkeaksi raasteeksi. Viipaloi purjo hienonna valkosipulinkynnet. Keitä kasviksia suolalla, sokerilla ja pippurilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.
- Nostele kasvikset esim. rengasvuokaan. Jätä keitinliemi kattilaan. Lisää vuokaan myös hillosipulit ja paprikakuutiot. Sekoita haarukalla, jotta aineet tulevat tasaisesti vuokaan.
- Hyytlölientä varten liuota liotetut liivatelehdet kuumaan kasvisliemeen. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada liemi vuokaan kasvisten päälle ja anna ruoan hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
- Kumoa hyytelösalaatti tarjoiluvadille kastamalla vuoka hetkeksi kuumaan veteen.
- Kastiketta varten sekoita ranskankerman joukkoon muut aineet. Tarjoa kastike salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät