Hunajaiset vokkikasvikset
Annosmäärä
Ohje
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakkaa
- 1 pienehkö kesäkurpitsa
- 2 naurista
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- 1 rkl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl tuoretta hienonnettua korianteria tai persiljaa
- 300 g (broileri- tai possunlihasuikaleita)
- Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi, sipulit ensin kahteen osaan ja siitä ohuiksi viipaleiksi. Pane kasvikset omiin ryhmiinsä odottamaan kypsennystä.
- Kuullota kasvikset tilkassa öljyä vokkipannussa tai padan pohjalla aina laji kerrallaan. Kun kasvikset ovat pehmeitä, mutta ei ruskistuneita, siirrä ne astiaan odottamaan yhdistämistä
- Yhdistä kasvikset ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, inkivääriraaste, mustapippuri, hunaja ja suola. Sekoittele niitä hetki ja lisää vesi.
- Anna hautua kannen alla 3 – 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja juuri ennen tarjoilua hienonnettua korianteria tai persiljaa. Sekoita halutessasi joukkoon ruskistetut lihasuikaleet.
Tämän ruokaohjeen on laatinut Kaarina Roininen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät