Hae reseptiä

Hunajaiset vokkikasvikset

Annosmäärä
Ohje
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakkaa
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 2 naurista
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 1 rkl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tuoretta hienonnettua korianteria tai persiljaa
  • 300 g (broileri- tai possunlihasuikaleita)
  • Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi, sipulit ensin kahteen osaan ja siitä ohuiksi viipaleiksi. Pane kasvikset omiin ryhmiinsä odottamaan kypsennystä.
  • Kuullota kasvikset tilkassa öljyä vokkipannussa tai padan pohjalla aina laji kerrallaan. Kun kasvikset ovat pehmeitä, mutta ei ruskistuneita, siirrä ne astiaan odottamaan yhdistämistä
  • Yhdistä kasvikset ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, inkivääriraaste, mustapippuri, hunaja ja suola. Sekoittele niitä hetki ja lisää vesi.
  • Anna hautua kannen alla 3 – 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja juuri ennen tarjoilua hienonnettua korianteria tai persiljaa. Sekoita halutessasi joukkoon ruskistetut lihasuikaleet.

Tämän ruokaohjeen on laatinut Kaarina Roininen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät