Hae reseptiä

Herukka-vadelmanektari

Annosmäärä
Ohje
  • 2 l punaherukoita
  • 2 dl (hunajaa)
  • 1 l punaherukoita
  • 1 l vadelmia
  • 8 dl vettä
  • 3 dl sokeria TAI
  • Mittaa peratut marjat paksupohjaiseen, noin viiden litran kattilaan ja kaada päälle vesi.
  • Kuumenna kiehumispisteeseen, lisää sokeri tai hunaja ja siirrä kattila pois liedeltä. Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai vettä.
  • Nektari sopii hyvin pakastettavaksi. Muistathan jättää tölkkeihin laajenemisvaran.
  • Jos tarjoat nektarin tervetulojuomana tai aterian alkuun, 1 – 1,5 dl henkeä kohden riittää hyvin. Voit lisätä jokaiseen lasiin jääkuution.
  • Valmista nektaria tulee noin 4 litraa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juomat, Marjat, Vegetaariset ohjeet