Herukka-vadelmanektari
Annosmäärä
Ohje
- 2 l punaherukoita
- 2 dl (hunajaa)
- 1 l punaherukoita
- 1 l vadelmia
- 8 dl vettä
- 3 dl sokeria TAI
- Mittaa peratut marjat paksupohjaiseen, noin viiden litran kattilaan ja kaada päälle vesi.
- Kuumenna kiehumispisteeseen, lisää sokeri tai hunaja ja siirrä kattila pois liedeltä. Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai vettä.
- Nektari sopii hyvin pakastettavaksi. Muistathan jättää tölkkeihin laajenemisvaran.
- Jos tarjoat nektarin tervetulojuomana tai aterian alkuun, 1 – 1,5 dl henkeä kohden riittää hyvin. Voit lisätä jokaiseen lasiin jääkuution.
- Valmista nektaria tulee noin 4 litraa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: