Helppo omenapiirakka
Annosmäärä
Ohje
- 2 dl sokeria
- 1 l pieniä omanakuutioita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 2 dl piimää
- 2 dl pullomargariinia
- 2 dl pullomargariinia
- 3 dl fariinisokeria
- 2 dl kauraleseitä
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 tl kanelia
- 2 tl vanilliinisokeria
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä ja rasva. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle.
- Ripottele taikinan päälle omenakuutiot.
- Sekoita rasvaan muut pinnalle tulevat aineet. Ripottele seos omenakuutioiden päälle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa uunin alimmalla ritilätasolla 20 – 25 minuuttia.
Vinkki:
Jos haluat leipoa piirakan pyöreään piirasvuokaan, käytä silloin vain puolet ohjeen ainemääristä. Uunin lämpötila ja aika ovat samat kuin pellin kokoisessa piirakassa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: