Hapatetut vahapavut
Annosmäärä
Ohje
- 6.5 kg perattuja, tuoreita vahapapuja
- 2 sipulia
- kynteliä
- 15 g suolaa papukiloa kohti
- 2.5 dl heraa
- Keitä papuja 5 – 10 minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Korjuutuoreita papuja ei tarvitse keittää kuin muutama minuutti, varastoituja papuja kauemmin.
- Levitä paput puhtaalle pyyheliinalle jäähtymään. Tarvittaessa keitä papuja erä kerrallaan samassa vedessä.
- Lado pavut mausteiden kanssa kerroksittain käymisruukkuun. Lisää vettä. Käytä myös papujen keitinvesi hyväksi. Nesteen on peitettävä painolevyt.
- Hapata papuja 8 – 10 päivää huoneenlämmössä (18 – 20 asteessa). Siirrä ne sen jälkeen jääkaappiin. Kolmen viikon jälkeen pavut ovat valmiit.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: