Hae reseptiä

Hapatetut vahapavut

Annosmäärä
Ohje
  • 6.5 kg perattuja, tuoreita vahapapuja
  • 2 sipulia
  • kynteliä
  • 15 g suolaa papukiloa kohti
  • 2.5 dl heraa
  • Keitä papuja 5 – 10 minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Korjuutuoreita papuja ei tarvitse keittää kuin muutama minuutti, varastoituja papuja kauemmin.
  • Levitä paput puhtaalle pyyheliinalle jäähtymään. Tarvittaessa keitä papuja erä kerrallaan samassa vedessä.
  • Lado pavut mausteiden kanssa kerroksittain käymisruukkuun. Lisää vettä. Käytä myös papujen keitinvesi hyväksi. Nesteen on peitettävä painolevyt.
  • Hapata papuja 8 – 10 päivää huoneenlämmössä (18 – 20 asteessa). Siirrä ne sen jälkeen jääkaappiin. Kolmen viikon jälkeen pavut ovat valmiit.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Säilöntäohjeet