Halloumijuustosalaatti ja hunaja-rosmariinikastike
Annosmäärä
Ohje
- 1 ruukku(a) tammenlehtisalaattia
- 1 ruukku(a) roomansalaattia
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 0.5 kurkku(a)
- 2 avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- balsamietikkaa
- mustapippuria
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 4 viipaletta halloumijuustoa
- 4 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl balsamietikkaa
- tuoretta rosmariinia
- Revi salaatinlehdet suupaloiksi ja jaa suoraan neljälle lautaselle.
- Paloittele joukkoon kurkku.
- Kuori ja paloittele avokadot ja purista palojen päälle hiukan sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Lisää avokadopalat salaatin päälle.
- Pirskota salaattiin balsamietikkaa ja rouhi mustapippuria.
- Huuhtele halloumijuustoviipaleista enin suola juoksevassa vedessä. Kuivaa juustoviipaleet ja pariloi tai paahda pannulla.
- Paahda leipäviipaleet ja aseta päälle halloumijuustopalat. Siirrä juustoleivät lautasille salaattipedille.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään ja valuta kastike salaattiin
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet