Hae reseptiä

Halloumijuustosalaatti ja hunaja-rosmariinikastike

Annosmäärä
Ohje
  • 1 ruukku(a) tammenlehtisalaattia
  • 1 ruukku(a) roomansalaattia
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • 0.5 kurkku(a)
  • 2 avokadoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • balsamietikkaa
  • mustapippuria
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 4 viipaletta halloumijuustoa
Kastike
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl balsamietikkaa
  • tuoretta rosmariinia
  • Revi salaatinlehdet suupaloiksi ja jaa suoraan neljälle lautaselle.
  • Paloittele joukkoon kurkku.
  • Kuori ja paloittele avokadot ja purista palojen päälle hiukan sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Lisää avokadopalat salaatin päälle.
  • Pirskota salaattiin balsamietikkaa ja rouhi mustapippuria.
  • Huuhtele halloumijuustoviipaleista enin suola juoksevassa vedessä. Kuivaa juustoviipaleet ja pariloi tai paahda pannulla.
  • Paahda leipäviipaleet ja aseta päälle halloumijuustopalat. Siirrä juustoleivät lautasille salaattipedille.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään ja valuta kastike salaattiin

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet