Hae reseptiä

Grillatut kala-kasvisvartaat

Annosmäärä
Ohje
  • 800 g kalafileitä (ahventa, siikaa, kuhaa tai haukea)
  • 1 kesäkurpitsa
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 12 kirsikkatomaattia
Marinadiin
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
Lisäksi
  • 8 varrasta
  • Pane vartaat likoamaan kylmään veteen, jos käytät puisia vartaita. Märkinä ne eivät grillissä syty niin herkästi palamaan.
  • Leikkaa kalafileet sen kokoisiksi paloiksi, että pystyt pujottamaan ne vartaisiin. Pienen, ohuen fileen voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna palana, isosta haukifileestä saa säännöllisiä kuutioita.
  • Sekoita marinadin ainekset ja nosta kalapalat marinoitumaan muun valmistelun ajaksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi.
  • Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Halkaise herkkusienet, jos ne ovat kookkaita.
  • Pujota vartaisiin vuorotellen kalaa, kesäkurpitsaa, sieniä ja kokonaisia tomaatteja.
  • Grillaa vartaat miedohkolla lämmöllä. Sivele vartaisiin marinadia ja kääntele vartaita välillä.

Vinkki:
Voit kypsentää kala-kasvisvartaat myös leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät