Grillatut kala-kasvisvartaat
Annosmäärä
Ohje
- 800 g kalafileitä (ahventa, siikaa, kuhaa tai haukea)
- 1 kesäkurpitsa
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- 12 kirsikkatomaattia
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa
- pippuria
- 8 varrasta
- Pane vartaat likoamaan kylmään veteen, jos käytät puisia vartaita. Märkinä ne eivät grillissä syty niin herkästi palamaan.
- Leikkaa kalafileet sen kokoisiksi paloiksi, että pystyt pujottamaan ne vartaisiin. Pienen, ohuen fileen voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna palana, isosta haukifileestä saa säännöllisiä kuutioita.
- Sekoita marinadin ainekset ja nosta kalapalat marinoitumaan muun valmistelun ajaksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Halkaise herkkusienet, jos ne ovat kookkaita.
- Pujota vartaisiin vuorotellen kalaa, kesäkurpitsaa, sieniä ja kokonaisia tomaatteja.
- Grillaa vartaat miedohkolla lämmöllä. Sivele vartaisiin marinadia ja kääntele vartaita välillä.
Vinkki:
Voit kypsentää kala-kasvisvartaat myös leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät