Hae reseptiä

Graavikala-kurkku-ruisherkut

Graavikala-kurkku-ruisherkut
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kpl kurkku
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 0.5 dl tuoretta ruohosipulia ja tilliä
  • 16 kpl kapeaa hapankorppua
  • 1 dl kalalientä
  • 250 g graavisiika- tai graavilohiviipaleita
  • Höylää kurkusta juustohöylällä pitkiä, kurkun levyisiä, ohuita suikaleita. Leikkaa suikaleet hapankorppujen pituisiksi.
  • Sekoita tuorejuuston joukkoon hienonnettu tilli ja ruohosipuli.
  • Asettele neljä hapankorppua reilun foliopalan päälle vierekkäin. Voitele loput 12 hapankorppua yrttituorejuustolla.
  • Kostuta foliolla olevat korput kevyesti kalaliemellä pullasivellintä apuna käyttäen. Aseta päälle kurkkusuikaleita, näiden päälle siikaa tai lohta., ja päälle kerros hapankorppuja niin, että tuorejuustolla voideltu puoli tulee kalaviipaleita kohti. Aloita uusi kerros. Kostuta päällimmäisen hapankorpun pinta, levitä kerros kurkkusuikaleita, kalaviipaleita ja hapankorppuja. Jatka kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty.
  • Kääri tiukasti folioon ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa kauniiksi kuutioiksi, koristele kurkulla ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi alkupaloina.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät