Gazpacho, kylmä vihanneskeitto
Annosmäärä
Ohje
- 1 kpl paprikaa
- 2 kpl (punaista) nippusipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl kurkku
- 4 kpl tomaattia
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- tilkka sitruunamehua
- 0.75 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- ripaus sokeria
- 5 tippa(a) tabaskoa
- 2 dl vettä
- jääkuutioita
- 0.5 kpl kurkku kuutioina
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
- paahdettua leipää, patonkia tai rapeita leipäkuutioita
- Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet ja kannat. Paloittele paprikat ja huuhdottu kurkku sekä tomaatit.
- Huuhtele ja paloittele nippusipulit. Säästä sipulien varret johonkin toiseen ruokaan. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna.
- Voit siirtää kasvikset tilavaan astiaan, lisätä joukkoon loput ainekset ja antaa ainesten maustua tässä vaiheessa jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat.
- Soseuta kasvikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Tarkista maku.
- Jäähdytä keitto täysin kylmäksi ja tarjoa se hellepäivänä niin, että lisäät siihen juuri ennen tarjoilua jääkuutioita.
- Annostele lautasille kurkkukuutioita, lisää keitto ja ripota pinnalle tuoreyrttiä.
- Lisäkkeeksi sopivat rapeaksi paahdetut leipäviipaleet tai patonki.
- Vinkki: Voit halutessasi ensin kevyesti kuullottaa kaikki kasvikset pannulla tilkassa öljyä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti