Hae reseptiä

Bulgarialainen shopska-salaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kurkku(a)
  • 4 tomaattia
  • 1 paprika(a)
  • 1 pieni sipuli(a)
  • tuoretta persiljaa
Kastike
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi
  • 100 g murennettua fetajuustoa pinnalle
  • Leikkaa kurkku, tomaatit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Puolita sipuli ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.
  • Sekoita kastikeainekset esimerkiksi pienessä, kannellisessa lasitölkissä ravistaen.
  • Yhdistä salaattiainekset ja kastike tarjoiluastiaan. Murusta pinnalle fetajuustoa.

Vinkki:
Voit halutessasi poistaa niin kurkusta kuin tomaateistakin sisukset ja käyttää ne joko ruokiin tai soseuttaa kylmäksi juomaksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät