Hae reseptiä

Basilika-vaniljajäätelö

Basilika-vaniljajäätelö
Annosmäärä
Ohje
  • 3 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 1 ruukku(a) basilikaa
  • 3 keltuaista
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Kiehauta 1 dl kermaa. Hienonna basilikanlehdet, lisää kiehautetun kerman joukkoon ja anna maustua tunnin ajan. Sekoita basilikakerma tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
  • Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa loput 2 dl kermasta ja sekoita munavaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon basilikakerma.
  • Kaada seos vuokaan, peitä ja laita pakastimeen jäätymään. Sekoita seosta noin tunnin kuluttua. Anna jäätyä vähintään 3 – 4 tuntia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Yrtit, idut ja versot, pinaatti