Arabialainen kasviskeitto
- 1 kg herkkusieni, viipale, tuore
- 2.5 kg linssi, punainen
- 1.2 kg sipuli, kuutio, tuore
- 0.9 kg tomaattipyree
- 0.005 kg paprikajauhe
- 0.01 kg korianteri, jauhettu
- 0.2 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.8 kg rypsiöljy
- 14 kg vesi
- 0.005 kg laakerinlehti
- 0.01 kg persilja, kuivattu
- 4 kg tomaattisose, paseerattu
- 2.5 kg peruna, kuutio (1x1 cm), tuore
- 2 kg porkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
- 1.5 kg palstenakka, kuutio (1x1 cm), tuore
- 0.8 kg aurinkokuivattu tomaatti, ilman öljyä, kuutio
- 2 kg paprika, suikale, pakaste
- 0.08 kg chilitahna
- 0.09 kg suola
- 0.1 kg sitruunamehu
- 0.005 kg mustapippuri, rouhe
- 0.35 kg oliivi, musta, viipale
- 0.2 kg persilja, pilkottu, tuore
Viipaloi herkkusienet. Huuhtele linssit huolellisesti. Kuullota herkkusieniä, sipulia, tomaattipyreetä, paprikaa, korianteria ja valkosipulia öljyssä 5 minuuttia.
Lisää linssit, vesi, laakerinlehti, persilja ja paseerattu tomaatti. Hauduta 25 minuuttia.
Lisää peruna, porkkana ja palsternakka. Hauduta 25 minuuttia.
Pilko aurinkokuivattu tomaatti pieniksi kuutioiksi. Lisää aurinkokuivattu tomaatti, paprika, chili, suola, sitruunamehu ja mustapippuri. Hauduta 10 minuuttia.
Lisää oliivi ja persilja tarjoiluvaiheessa.
Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki: keitossa voi käyttää myös vihreitä linssejä.
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Palkokasvit, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sienet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät