Appelsiinimarinoitu kesäkurpitsa-tomaattisalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 6 kirsikkatomaattia
- 2 nippusipulia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 0.5 appelsiinin kuori ja mehu
- 1 rkl balsamietikkaa
- tuoreita timjaminlehtiä
- ripaus chilijauhetta
- suolaa
- pippuria
- Viipaloi kesäkurpitsat ja pyöräytä kevyesti öljyssä. Grillaa kurpitsaviipaleet parilalevyllä, jolloin saat niihin kauniit raidat.
- Leikkaa nippusipulit varsineen viipaleiksi.
- Hienonna valkosipulinkynsi. Raasta pestyn appelsiinin kuoresta hienoa raastetta ja puserra puolikkaasta mehu.
- Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.
- Yhdistä paahdetut kurpitsaviipaleet, kirsikkatomaatit ja viipaloidut sipulit kastikkeeseen kahdella lusikalla nostellen. Anna salaatin mielellään hetken aikaa vetäytyä.
- Tarjoa salaatti lämpimänä tai kylmänä täysjyväleivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät