Hae reseptiä

Appelsiinimarinoitu kesäkurpitsa-tomaattisalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 2 nippusipulia
Kastike
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 0.5 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • tuoreita timjaminlehtiä
  • ripaus chilijauhetta
  • suolaa
  • pippuria
  • Viipaloi kesäkurpitsat ja pyöräytä kevyesti öljyssä. Grillaa kurpitsaviipaleet parilalevyllä, jolloin saat niihin kauniit raidat.
  • Leikkaa nippusipulit varsineen viipaleiksi.
  • Hienonna valkosipulinkynsi. Raasta pestyn appelsiinin kuoresta hienoa raastetta ja puserra puolikkaasta mehu.
  • Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.
  • Yhdistä paahdetut kurpitsaviipaleet, kirsikkatomaatit ja viipaloidut sipulit kastikkeeseen kahdella lusikalla nostellen. Anna salaatin mielellään hetken aikaa vetäytyä.
  • Tarjoa salaatti lämpimänä tai kylmänä täysjyväleivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät