Aasialainen kaali-viherpapusalaatti
Annosmäärä
Ohje
- 100 g keräkaalia
- 1 porkkana
- 100 g pakastettuja vihreitä papuja
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
- Suikaloi tai raasta kaali ja porkkana. Höyrytä tai keitä pakastepapuja minuutin ajan ja jäähdytä pavut nopeasti, esimerkiksi kylmässä vedessä tai jäiden päällä.
- Sekoita öljy, omenaviinietikka ja suola kaalin ja porkkanan joukkoon huolellisesti. Lisää pavut ja persilja ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.
Vinkki: Voit tarjota salaatin lisäksi paahdettuja auringonkukansiemeniä:
2 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl soijakastiketta
Paahda siemeniä 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia, kunnes siemenissä on kauniin ruskea värisävy. Otettuasi siemenet uunista sekoita niihin mausteeksi soijakastiketta. Sekoita hyvin ja ripota salaatin pinnalle tai tarjoa erikseen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Palkokasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet