Aasialainen kaali-viherpapusalaatti
Portioner
Ohje
- 3 kg keräkaali, suikale, tuore
- 1.5 kg porkkana, suikale, tuore
- 1.5 kg papu, vihreä, pitkä, pakaste
- 0.04 kg seesamöljy, tumma
- 0.02 kg omenaviinietikka
- 0.002 kg suola
- 0.001 kg mustapippuri, rouhe
- 0.1 kg persilja, pilkottu, tuore
- 0.5 kg auringonkukansiemen, kuorittu
- 0.1 kg soijakastike
Raasta kaali ja porkkana hienolla terällä.
Höyrytä papuja 2 minuuttia ja jäähdytä ne.
Lisää seesamöljy, omenaviinietikka, suola ja pippuri kaali-porkkanaraasteeseen. Sekoita huolellisesti, jotta raaste maustuu.
Lisää pavut.
Lisää persilja.
Paahda auringonkukansiemeniä 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
Lisää soijakastike kuumiin siemeniin. Tarjoile siemenet salaatin päällä tai erikseen.
Vinkki: Paahdetut auringonkukansiemenet sopivat hyvin myös keittojen lisäkkeeksi.
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Palkokasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, Vegetaariset ohjeet