Soijakasviskastike pastalle
- 0.02 kg valkosipuli, viipale, tuore
- 1 kg soijarouhe, raaka
- 0.001 kg laakerinlehti
- 5 kg vesi
- 2 kg kesäkurpitsa, kuutio (2x2 cm), tuore
- 0.7 kg rypsiöljy
- 0.9 kg tomaattipyree
- 0.2 kg valkosipuli, murska, tuore
- 1.5 kg sipuli, kuutio (1x1 cm), tuore
- 0.005 kg kurkuma
- 0.9 kg palsternakka, kuutio (1x1 cm), tuore
- 2 kg porkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
- 1 kg paprika, kuutio (2x2 cm), pakaste
- 5 kg paseerattu tomaatti tai tomaattimurska
- 4.5 kg vesi
- 0.012 kg basilika, kuivattu
- 0.01 kg timjami, kuivattu
- 0.012 kg oregano, kuivattu
- 0.012 kg persilja, kuivattu
- 0.1 kg suola
- 0.02 kg punaviinietikka
- 0.006 kg mustapippuri, rouhe
- 0.2 kg basilika, pilkottu, tuore
Viipaloi valkosipuli. Keitä soijarouhetta valkosipulin ja laakerinlehtien kanssa 10 minuuttia vedessä. Valuta ja puristele soijarouheesta ylimääräinen vesi pois. Poista laakerinlehdet.
Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi.
Kuullota tomaattipyreetä, valkosipulia, sipulia ja kurkumaa öljyssä 5 minuuttia.
Lisää palsternakka, porkkana ja paprika. Hauduta 10 minuuttia.
Lisää kesäkurpitsa, paseerattu tomaatti, vesi, soijarouhe ja kuivatut yrtit.
Hauduta 60 minuuttia.
Lisää suola, punaviinietikka, mustapippuri ja tuore basilika.
Soseuta kastike sauvasekoittimella.
Vinkki: Lisää kastikkeen päälle hiukan kylmäpuristettua oliiviöljyä ja sitruunamehua.
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Vihanneshedelmät