Kesäkurpitsakastike pastalle
- 10 kg kesäkurpitsa, kuutio, tuore
- 2 kg purjosipuli, viipale, tuore
- 0.1 kg oregano, tuore
- 2 kg sipuli, kuutio, pakaste
- 0.25 kg rypsiöljy
- 0.1 kg valkosipuli, murska, tuore
- 2.5 kg tomaattimurska
- 5 kg paprikasekoitus, pakaste
- 0.02 kg timjami, kuivattu
- 0.3 kg maissitärkkelys
- 0.3 kg vesi
- 2 kg ranskankerma, vl, 28 %
- 0.03 kg merisuola
- 0.02 kg mustapippuri, ruohe
- 0.12 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa (suurin kuutioterä).
Huuhtele ja viipaloi purjo.
Ota oreganosta kovat varret pois, hienonna.
Freesaa sipuli öljyssä, lisää kesäkurpitsa ja valkosipuli sekä purjo, freesaa vielä hetki.
Lisää tomaattimurska.
Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on lähes kypsää.
Lisää paprikakuutiot, oregano ja timjami.
Sekoita maissitärkkelys veteen ja saosta kastike, hauduta noin 10 minuuttia.
Lisää ranskankerma ja kuumenna. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kasvisliemijauheella.
Vinkki: Tarjoillessa ripottele runsaskuituisen pastan pinnalle juustoraastetta. Suositellaan jasottaista ruoanvalmistusta.
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Vihanneshedelmät