Karibialainen kasvishöystö
- 4 kg kiinankaali, tuore
- 0.8 kg herkkusieni, tuore
- 1.5 kg purjosipuli, tuore
- 0.3 kg inkivääri, tuore
- 0.3 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.012 kg timjami, kuivattu
- 0.7 kg rypsiöljy
- 0.3 kg chilitahna
- 0.5 kg tomaattipyre
- 0.003 kg maustepippuri, jauhettu
- 4.5 kg vesi
- 2.5 kg peruna, kuutio (2x2 cm), tuore
- 2 kg porkkana, kuutio (2x2 cm), tuore
- 1 kg juuriselleri, kuutio (2x2 cm), tuore
- 2.5 kg mangosose
- 3 kg kidneypapu, kypsä
- 3 kg kookosmaito, 18 %
- 0.09 kg suola
- 0.1 kg sitruunamehu
- 0.005 kg mustapippuri, rouhittu
- 0.2 kg ruohosipuli, silputtu, tuore
Puolita kiinankaali ja suikaloi se ohueksi.
Viipaloi herkkusienet.
Viipoi purjo.
Kuori ja raasta inkivääri.
Kuullota herkkusientä, purjoa, inkivääriä, valkosipulia ja timjamia öljyssä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Lisää chilitahna, tomaattipyree ja maustepippuri. Hauduta 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Lisää vesi, peruna, porkkana, selleri, mangosose ja keitetyt kidneypavut.
Hauduta 20 minuuttia.
Lisää kookosmaito ja hauduta 10 minuuttia.
Lisää kiinankaali, suola, sitruunamehu ja mustapippuri.
Hauduta 5 minuuttia.
Lisää lopuksi ruohosipuli.
Vinkki: Tarjoa höystö runsaskuituisen riisin kanssa.
Luokka:
Höystöt ja curryt, Juurekset, Kaalit, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Palkokasvit, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sienet, Sydänmerkki-ateriat, Vegetaariset ohjeet