Omenapannari
Portioner
Ohje
- 8 dl maitoa
- 2 dl kauraleseitä
- 4 dl vehnä- tai spelttijauhoja
- 3 kpl munaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl (ruokakermaa)
- 8 kpl hapokasta omenaa
- kanelijauhetta
- sokeria
- Vatkaa maitoon muut taikinan ainekset ja anna taikinan turvota uunin kuumenemisen ja omenoiden käsittelyn ajan.
- Leikkaa omenat ohuiksi, viipalemaisiksi lohkoiksi ja poista samalla siemenkodat.
- Kaada taikina voidellulle uunipannulle. Asettele omenasiivut taikinan päälle niin, että ne tulevat tasaisesti yhdeksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
- Paista 200-asteisessa uunissa 25 – 30 minuuttia.
- Tarjoa marjojen tai marjasurvoksen kassa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Ohukaiset, tacot ja tortillat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät