Sök efter recept

Omenapannari

Portioner
Ohje
  • 8 dl maitoa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 4 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 3 kpl munaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl (ruokakermaa)
Lisäksi
  • 8 kpl hapokasta omenaa
  • kanelijauhetta
  • sokeria
  • Vatkaa maitoon muut taikinan ainekset ja anna taikinan turvota uunin kuumenemisen ja omenoiden käsittelyn ajan.
  • Leikkaa omenat ohuiksi, viipalemaisiksi lohkoiksi ja poista samalla siemenkodat.
  • Kaada taikina voidellulle uunipannulle. Asettele omenasiivut taikinan päälle niin, että ne tulevat tasaisesti yhdeksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
  • Paista 200-asteisessa uunissa 25 – 30 minuuttia.
  • Tarjoa marjojen tai marjasurvoksen kassa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Ohukaiset, tacot ja tortillat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät