Bulgarialainen shopska-salaatti
Portioner
Ohje
- 1 kurkku(a)
- 4 tomaattia
- 1 paprika(a)
- 1 pieni sipuli(a)
- tuoretta persiljaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 3 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja sokeria
- mustapippuria myllystä
- 100 g murennettua fetajuustoa pinnalle
- Leikkaa kurkku, tomaatit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Puolita sipuli ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.
- Sekoita kastikeainekset esimerkiksi pienessä, kannellisessa lasitölkissä ravistaen.
- Yhdistä salaattiainekset ja kastike tarjoiluastiaan. Murusta pinnalle fetajuustoa.
Vinkki:
Voit halutessasi poistaa niin kurkusta kuin tomaateistakin sisukset ja käyttää ne joko ruokiin tai soseuttaa kylmäksi juomaksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vihanneshedelmät