Sök efter recept

Aurinkoiset aamiaistomaatit

Aurinkoiset aamiaistomaatit
Portioner
Ohje
  • 4 kpl isoa tomaattia
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 dl hienonnettua palvikinkkua tai esim. kalkkunaleikkelettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kpl munaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • ruohosipulia
  • Leikkaa tomaateista viipale kantaosaa. Koverra sisukset pois lusikan avulla. Voit käyttää ne ruoanvalmistuksessa tai syödä saman tien. Valuta tomaatit alassuin käännettyinä.
  • Hienonna sienet ja kinkku- tai kalkkunaviipaleet. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sienihakkelusta, kunnes kosteus haihtuu. Lisää hienonnettu kinkku tai kalkkuna, kuumenna ja mausta seos.
  • Täytä tomaatit sieni-lihaseoksella.
  • Valuta jokaisen tomaatin päälle varovasti yksi muna. Ripota pinnalle juustoraastetta ja hienonnettua ruohosipulia.
  • Voit halutessasi nostaa tomaatteihin kantaosat ”hatuiksi”. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  • Aurinkoiset tomaatit maistuvat sunnuntaiaamiaisella, brunssilla, ilta- tai yöpalana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät