Ahvenanmaan pannukakku
Portioner
Ohje
- 4 munaa
- 7 dl maitoa
- 2 rkl jauhettua kardemummaa
- 5 dl kylmää manna- tai riisipuuroa
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 dl pullomargariinia
- tuoremarjasurvosta esim. mansikoista, herukoista tai vadelmista
- Sekoita aineksista tasainen pannukakkutaikina.
- Kaada taikina hyvin voideltuun uunipannuun ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa tuoremarjasurvoksen ja halutessasi kermavaahdon kanssa.
Puuroainekset pannukakkuun (n. 5dl):
0,5 l kevytmaitoa
0,75 dl puuroriisiä tai mannaryynejä
0,5 tl suolaa
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: