Herukkaletut
Portioner
Taikina
- 3 kpl munaa
- 3 dl maitoa
- 2 tl sokeria
- 0.5 tl inkivääriä
- suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl ruisjauhoja
- 1 dl pullomargariinia
- 7 dl musta- tai viherherukoita
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu rasva. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Anna taikinan turvota hetki.
- Soseuta herukat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.
- Paista letut lettupannulla miedolla lämmöllä seuraavasti: Laita lettupannun ”koloon” ruokalusikallinen taikinaa sitten taikinan päälle 0,5 rkl herukkasosetta ja sen päälle vielä taikinaa niin, että sose peittyy.
- Kun alapuoli on paistunut ja päällä olevakin taikina vähän hyytynyt, käännä lettu ja paista toinenkin puoli kauniin ruskeaksi.
- Tarjoa letut sellaisenaan tai tarjoa niiden kanssa hunajaa, kinuskikastiketta tai rahkakermaa, joka on maustettu vaniljasokerilla, fariinisokerilla tai halvalla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät