Sök efter recept

Herukkaletut

Portioner
Taikina
  • 3 kpl munaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl inkivääriä
  • suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl pullomargariinia
Täyte
  • 7 dl musta- tai viherherukoita
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu rasva. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Anna taikinan turvota hetki.
  • Soseuta herukat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.
  • Paista letut lettupannulla miedolla lämmöllä seuraavasti: Laita lettupannun ”koloon” ruokalusikallinen taikinaa sitten taikinan päälle 0,5 rkl herukkasosetta ja sen päälle vielä taikinaa niin, että sose peittyy.
  • Kun alapuoli on paistunut ja päällä olevakin taikina vähän hyytynyt, käännä lettu ja paista toinenkin puoli kauniin ruskeaksi.
  • Tarjoa letut sellaisenaan tai tarjoa niiden kanssa hunajaa, kinuskikastiketta tai rahkakermaa, joka on maustettu vaniljasokerilla, fariinisokerilla tai halvalla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät