Herkkusieni-lohipiirakka

Herkkusieni-lohipiirakka

ANNOSKOKO: 125 G

100 annosta. 4 kpl 1/1-45 GN, 25 annosta / vuoka

Ainekset

100 Serving(s)

1

Ohje

  • 2.5 kg margariini, laktoositon, 60 %
  • 2.5 kg vehnäjauho, puolikarkea
  • 2.5 kg maitorahka, vl, 0,3 %
  • 0.5 kg ruisriisi
  • 2 kg vesi
  • 1 kg kananmuna
  • 1.5 kg lohi, savustettu
  • 2 kg herkkusieni, viipale, tuore
  • 0.5 kg sipuli, suikale, tuore
  • 0.2 kg rypsiöljy
  • 0.1 kg tilli, pilkottu, tuore
  • 0.05 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
  • 0.1 kg kananmuna
Vaikeusaste

Herkkusieni-lohipiirakka ohje

  1. Sekoita margariini, vehnäjauhot ja rahka tasaiseksi seokseksi yleiskoneella. Anna taikinan kovettua kylmässä.

    Valmista täyte.
    Keitä riisi.
    Keitä, kuori ja hienonna kananmunat.
    Pilko lohi, sienet ja sipuli.
    Freesaa sipuli ja sienet öljyssä.
    Lisää sipuli-sieniseokseen keitetty riisi ja kananmuna, lohi, tilli ja kasvisliemijauhe. Sekoita.
    Jaa taikina 8 osaan (=4 GN-vuokaa). Tasaa täyte neljään osaan. Taputtele pohja leivinpaperin päälle 1/1-45 GN-vuokaan, levitä täyte pohjalle.
    Kauli leivinpaperin päällä piirakan kansi. Siirrä se leivinpaperin avulla täytteen päälle, ummista reunat sormin tai haarukalla. Pistele kanteen reikiä ja voitele kananmunalla. Paista 175 C:ssa noin 30 minuuttia.

    Vinkki: Piirakka sopii kahvileiväksi. Isompi annoskoko sopii ateriaksi ja iltapalaksi, lisänä salaattia.
    Rahkavoitaikinan tilalle sopii esimerkiksi valmis perunavoitaikina.