Ruotsalainen perunapaistos

Ruotsalainen perunapaistos

ANNOSKOKO: 200 G

Ainekset

100 Serving(s)

1

Ohje

  • 16 kg peruna, viipale, tuore
  • 2 kg sipuli, viipale, tuore
  • 0.12 kg suola
  • 0.01 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.1 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.5 kg sinappi
  • 5 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
Vaikeusaste

Ruotsalainen perunapaistos ohje

  1. Voitele 1/1-100 GN-vuoat vuokaemulsiolla.
    Viipaloi perunat ja sipulit vihannesleikkurilla.
    Lado vuokiin kerroksittain perunat ja sipuli.
    Ripottele väliin suola, mustapippuri ja valkosipulimurska.

    Sekoita sinappi ruokakerman joukkoon. Kaada seos perunoiden päälle.
    Paista 160 asteessa höyrypaistolla 1h 15 min.

    Vuokajako 1/1-100 GN:
    4,000 kg perunoita
    0,500 kg sipulia
    0,030 kg suolaa
    0,002 kg mustapippuria
    0,025 kg valkosipulimurskaa
    1,250 l ruokakermaa
    0,120 kg sinappia

    Vinkki: Sopii kokoliha- ja murekkeiden sekä kalaruokien lisäkkeeksi.