Kasvis-moussaka

Kasvis-moussaka

ANNOSKOKO: 360 G

100 annosta. 5 kpl 1/1-65 GN, 20 annosta / vuoka

Ainekset

100 Serving(s)

1

Ohje

  • 12 kg peruna, viipale, tuore
  • 6.5 kg munakoiso, viipale, tuore
  • 0.08 kg suola
  • 0.4 kg rypsiöljy
  • 1 kg herkkusieni, viipale, tuore
  • 0.8 kg sipuli, kuutio, tuore
  • 0.25 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.5 kg tomaattipyree
  • 0.4 kg rypsiöljy
  • 1 kg linssi, vihreä
  • 3.5 kg vesi
  • 2.5 kg tomaattimurska
  • 0.01 kg basilika, kuivattu
  • 0.01 kg timjami, kuivattu
  • 0.02 kg persilja, kuivattu
  • 0.01 kg oregano, kuivattu
  • 1 kg paprika, suikale, pakaste
  • 1.5 kg porkkana, suikale, pakaste
  • 0.04 kg suola
  • kg mustapippuri, rouhe
  • 0.67 kg margariini 60 %, laktoositon
  • 0.67 kg vehnäjauho
  • 2.8 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
  • 2.8 kg vesi
  • 0.04 kg suola
  • kg mustapippuri, rouhe
  • 0.01 kg oregano, kuivattu
  • 0.8 kg tomaatti, viipale
  • 0.4 kg juustoraaste, 15 %
Vaikeusaste

Kasvis-moussaka ohje

  1. Höyrytä perunat kovan kypsiksi.
    Viipaloi munakoisot noin 1 cm:n paksuisiksi.
    Ripottele munakoisoviipaleiden pinnalle suolaa, anna seistä 15 minuuttia ja pyyhi pinnalle tihkunut neste pois.
    Paista viipaleet öljyssä molemmin puolin, kunnes ovat saaneet väriä.

    Viipaloi herkkusienet.
    Kuullota herkkusieniä, sipulia, valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä kattilassa 5 minuuttia.

    Huuhtele linssit huolellisesti.
    Lisää vesi, linssit, tomaattimurska ja kuivatut yrtit kuullotettujen kasvisten sekaan.
    Hauduta miedolla lämmöllä noin 1 tunti.


    Lisää paprika, porkkana, suola ja pippuri. Hauduta vielä 10 minuuttia.
    Lisää vettä, jos kastike tuntuu kovin paksulta.



    Valmista bechamelkastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot huolellisesti sekoittaen. Hauduta muutama minuutti.
    Lisää ruokakerma ja vesi isolla vispilällä huolellisesti sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
    Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.

    Viipaloi tomaatti.

    Moussakan kokoaminen:
    Lado vuokaan vuorotellen munakoisoa, perunaa, linssikastiketta ja bechamelkastiketta.
    Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia, lisää päälle tomaattia ja juustoraastetta ja paista vielä 15 minuuttia.

    Vuokajako 1/1-65 GN
    2,400 kg perunaa
    1,200 kg munakoisoa
    2,400 kg linssikastiketta
    1,200 kg bechamelkastiketta
    0,160 kg tomaattia
    0,080 kg juustoraastetta