Pistou-keitto

Pistou-keitto

ANNOSKOKO: 350 G

Ainekset

100 Serving(s)

1

Ohje

  • 3 kg lehtiselleri, viipale, tuore
  • 1 kg purjosipuli, viipale, tuore
  • 1 kg sipuli, kuutio (1x1 cm), tuore
  • 0.2 kg tomaattipyree
  • 0.2 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.02 kg basilika, kuivattu
  • 0.02 kg timjami, kuivattu
  • 0.6 kg rypsiöljy
  • 2.5 kg porkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
  • 2.5 kg peruna, kuutio (1x1 cm), tuore
  • 5 kg tomaattimurska tai paseerattu tomaatti
  • 12 kg vesi
  • 4 kg valkopapu, keitetty
  • 2.5 kg papu, vihreä, pakaste
  • 0.09 kg merisuola
  • 0.01 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.15 kg basilika, pilkottu, tuore
  • 2 kg tomaatti, tuore
  • 0.4 kg juusto, raaste, parmesan
  • 0.15 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.25 kg basilika, silputtu, tuore
  • 0.2 kg oliiviöljy, kylmäpuristettu
Vaikeusaste

Pistou-keitto ohje

  1. Viipaloi lehtiselleri ja purjosipuli.

    Hauduta purjoa, sipulia, tomaattipyreetä, valkosipulia, kuivattua basilikaa ja timjamia 5 minuttia miedolla lämmöllä öljyssä.


    Lisää porkkana, peruna, tomaattimurska, vesi ja keitetyt valkopavut.
    Hauduta miedolla lämmöllä 50 minuuttia.



    Lisää vihreät pavut, lehtiselleri, suola, mustapippuri ja tuore basilika.
    Hauduta 10 minuuttia.
    Lisää vettä tarvittaessa.


    Pistou-tahna:
    Keitä tomaatteja 45 sekunttia ja kuori ne. Raasta parmesaani.
    Sekoita tomaatit, parmesaani, valkosipuli, basilika ja oliiviöljy tehosekoittimella.
    Tarjoile pistou-tahnaa keiton kanssa.