Meksikon pintopapukastike

Meksikon pintopapukastike

Meksikon pintopapukastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl porkkanaa
  • 0.5 kpl paprika
  • 0.5 kpl kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivatua timjamia
  • 180 g keitettyjä pintopapuja
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 100 g pakastettuja vihreitä papuja
  • 1 rkl pilkottuja jalapenoviipaleita
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 tl (sokeria)
  • 1 tl suolaa
Vaikeusaste

Meksikon pintopapukastike ohje

    • Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele porkkana, paprika ja kesäkurpitsa.
    • Paista sipulia öljytilkassa tomaattipyreen ja valkosipulin kanssa muutama minuutti. Lisää paprika, jauhettu korianteri, yrtit, keitetyt pintopavut, paseerattu tomaatti, vesi ja porkkana.
    • Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja vihreät pavut ja hauduta edelleen viisi minuuttia. Lisää lopuksi jalapenoviipaleet, suola, limettimehu ja tuore korianteri. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry