Täytetyt peruna-pinaattipatongit ja tomaattisalsa

Täytetyt peruna-pinaattipatongit ja tomaattisalsa

ANNOSKOKO: 330 G

Annos: patonkia 280 g ja salsaa 50 g. (10 patonkia, yksi patonki = 4 annosta)

Ainekset

40 Serving(s)

1

Ohje

  • 2.5 kg 10 kpl moniviljapatonki, raakapakaste
  • 0.3 kg rypsiöljy
  • 0.1 kg basilika, pilkottu, tuore
  • 0.03 kg yrttisuola
  • kg mustapippuri, rouhe
  • 5 kg peruna, kuutio (10 mm), kypsä
  • 2 kg pinaatti, tuore
  • 1.7 kg juusto, raaste, 15 %
  • 0.7 kg porkkana, raaste, tuore
  • 0.32 kg kananmuna
  • 1.5 kg tomaatti, kuutio, tuore
  • 0.4 kg punasipuli, kuutio, tuore
  • 0.6 kg kurkku, kuutio, tuore
  • 0.01 kg persilja, pilkottu, tuore
  • 0.1 kg rypsiöljy, kylmäpuristettu
  • 0.02 kg yrttisuola
Vaikeusaste

Täytetyt peruna-pinaattipatongit ja tomaattisalsa ohje

  1. Leikkaa patongit pitkittäin halki. Laita ne uunipellille.
    Sekoita öljyn joukkoon basilika ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi.
    Sekoita yrittiöljy ja mausteet perunakuutioiden joukkoon.
    Anna maustua.



    Höyrytä pinaatti ja jäähdytä. Purista ylimääräinen neste pois ja hienonna pinaatti. Sekoita pinaatti perunoiden joukkoon ja levitä seos patonkipuolikkaiden päälle.
    Sekoita juusto- ja porkkanaraaste ja kananmunat. Levitä kuorrutus patonkien päälle.
    Kuorruta patongit 200 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa patongit kahtia.

    Tomaattisalsa:
    Sekoita kuutioidut kasvikset. Mausta öljyllä ja suolalla. Tarjoa erikseen patonkien kanssa.