Juuressosekeitto

Juuressosekeitto

ANNOSKOKO: 300 G

Ainekset

100 Serving(s)

1

Ohje

  • 6.8 kg porkkana, tuore
  • 10 kg vesi
  • 2.5 kg palsternakka, tuore
  • 4 kg peruna, tuore
  • 1.2 kg lanttu, tuore
  • 1.5 kg sipuli, tuore
  • 0.2 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
  • 4 kg vesi
  • 0.01 kg valkopippuri, jauhettu
  • 0.01 kg muskottipähkinä, jauhettu
  • 0.01 kg kirveli, kuivattu
  • 0.01 kg basilika, kuivattu
  • 0.04 kg merisuola
  • 2 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
  • 0.05 kg persilja, tuore
Vaikeusaste

Juuressosekeitto ohje

  1. Viipaloi porkkanat ja palsternakat.
    Lohko perunat, lantut ja sipulit.
    Kuumenna vesi, lisää kasvisliemijauhe ja kasvikset.
    Kypsennä kasviksia paloittelukoosta riippuen noin 60 min.
    Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi.


    Lisää vesi ja mausteet.






    Lisää ruokakerma, kuumenna ja tarkista maku.
    Lisää hienonnettua persiljaa valmiin keiton päälle.

    Vinkki. Tarjoa keiton lisäkkeenä raejuustoa.
    Huomioitavaa. Keitto saostuu lämpösäilytyksen aikana.