Elsassilainen perunakeitto

Elsassilainen perunakeitto

ANNOSKOKO: 350 G

Ainekset

100 Serving(s)

1

Ohje

  • 0.5 kg ruohosipuli, pilkottu, tuore
  • 5 kg valkokaali, suikale, tuore
  • 2 kg sipuli, suikale, tuore
  • 18 kg vesi
  • 0.5 kg kanaliemijauhe, vähäsuolainen
  • 8 kg peruna, kuutio (1x1 cm), raaka
  • 4 kg palvikinkku, kuutio tai suikale
  • 0.05 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.03 kg merisuola
  • 0.03 kg mustapippuri, rouhe
  • 0.01 kg muskottipähkinä, jauhe
Vaikeusaste

Elsassilainen perunakeitto ohje

  1. Suikaloi valkokaali ja sipuli vihannesleikkurilla (karkea terä).
    Lisää pataan vesi ja kanaliemijauhe, kiehauta.
    Lisää kiehuvaan nesteeseen kaali-sipulisuikaleet, hauduta.
    Kuutioi perunat vihannesleikkurilla 1x1 cm. Lisää perunakuutiot pataan. Hauduta n. 30 minuuttia.
    Lisää palvikinkkukuutiot.
    Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
    Kuumenna keitto.

    Ripottele ruohosipulisilppua valmiin keiton päälle.

    Vinkki: Tarjoa keiton lisäkkeenä juustolla kuorrutettua- tai valkosipulipatonkia. Keitto voidaan tarjota kuorrutettuna ruukkukeittona (vaalea leipäviipale tai kuutioita ja juustoraastetta).