Hae reseptiä

Kasvis-perunacurry

Annosmäärä
Ohje
  • 1.5 kg linssi, raaka
  • 5 kg porkkana, tuore
  • 6.5 kg peruna, tuore
  • 3 kg palsternakka, tuore
  • 1.5 kg selleri, tuore
  • 2.5 kg sipuli, tuore
  • 5 kg kesäkurpitsa, tuore
  • 3 kg paprika, punainen, tuore
  • 0.5 kg rypsiöljy
  • 2.5 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
  • 0.14 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.12 kg suola
  • 0.26 kg currymausteseos
  • 0.08 kg curryjauhe
  • 0.4 kg korianteri, tuore
  • 3 kg jogurtti, maustamaton, vl, 2,5 %
  • 1 kg mangosose
  • 0.2 kg fariinisokeri
  • 0.3 kg sitruunamehu
  • 0.02 kg inkivääri, raaste, tuore

Huuhtele linssit ja keitä ohjeen mukaan.
Suikaloi kaikki kasvikset vihannesleikkurin karkealla terällä.
Freesaa kuumassa öljyssä porkkana ja peruna. Lisää palsternakka, selleri ja sipuli, freesaa ja jätä rapeiksi.
Jaa kasvisseos pannulta 1/1-100 GN-vuokiin, noin 4,5 l / vuoka.
Lisää vuokiin keitetyt linssit, 6 dl / vuoka.
Freesaa kesäkurpitsa- ja parikasuikaleet, jätä rapeiksi. Jaa kesäkurpitsa-paprikaseos vuokiin, 2,5 l / vuoka.
Sekoita kaikki freesatut kasvikset vuoissa.
Sekoita ruokakermaan valkosipulimurska, suola, curry-mausteseos ja curry.
Jaa neste vuokiin 5,5 dl / vuoka ja sekoita seosta välillä, jotta mausteet pysyvät tasaisesti ruokakermassa.
Kuumenna kasvikset 180 asteessa kiertoilmauunissa.
Ripottele korianterisilppua valmiin ruoan päälle.

Kastike: Sekoita ruokajogurttiin mangosose, fariinisokeri, sitruunanmehu ja inkivääri. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Vuokajako 1/1-100 GN
4,500 l porkkana-peruna- palsternakka-selleri-sipuliseosta
0,600 l linssejä
2,500 l kesäkurpitsa- paprikaseosta
0,550 l ruokakerma-mausteseosta

Luokka:

Höystöt ja curryt, Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Palkokasvit, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Vihanneshedelmät