Kanelinen punakaalipata

Kanelinen punakaalipata

Kanelinen punakaalipata

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg punakaalia
  • 1 sipuli(a)
  • 2 omenaa
  • öljyä
  • 2 dl omenamehua tai vettä
  • 0.5 dl siirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kanelia
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • (suolaa)
Vaikeusaste

Kanelinen punakaalipata ohje

    • Leikkaa punakaali viipaleiksi ja edelleen poikittain paloiksi. Hienonna sipulit ja leikkaa omenat suurehkoiksi kuutioiksi.
    • Hauduta punakaalia, sipulia ja omenia padassa tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenamehu, siirappi, soijakastike ja mausteet. Lisää suolaa vasta kypsymisen loppuvaiheessa, mikäli se on tarpeellista.
    • Anna ruoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 30 - 40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry