Japanilainen kiinankaalisalaatti

Japanilainen kiinankaalisalaatti

Japanilainen kiinankaalisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 200 g kiinankaalia
  • 7 dl vettä
  • 0.5 dl suolaa

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria

Lisäksi

  • pinnalle seesaminsiemeniä
Vaikeusaste

Japanilainen kiinankaalisalaatti ohje

    • Leikkaa kiinankaali leveiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää kaali kiehuvaan veteen. Anna kiehua minuutin ajan. Kaada vesi pois ja huuhtele kaali suikaleet kylmällä vedellä kypsymisen pysäyttämiseksi.
    • Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele kiinankaalisuikaleita kastikkeessa. Koristele seesaminsiemenillä. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry