Täytetyt lantut

Täytetyt lantut

Täytetyt lantut

Luokka: 
Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat

Ainekset

1 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Täytetyt lantut ohje

    • Kuori lantut leikkuulaudan päällä juuresveitsen avulla. Kuorta saa leikata melko paksulti. Voit samalla hieman muotoilla juureksia kauniin pyöreiksi.
    • Keitä kokonaiset lantut kiehuvassa vedessä kypsiksi. Jäähdytä hieman.
    • Koverra lantun sisustaa lusikalla pois niin, että lanttuun muodostuu pieni kuppi ja jää vielä noin 1-2 cm:n paksuiset seinämät.
    • Hienonna hieman alle puolet koverretusta sisuksesta
    • Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös purjo.
    • Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää hienonnetut purjo ja lanttu. Mausta sinapilla ja pippurilla.
    • Annostele täyte lanttuihin. Ripottele päälle halutessasi juustoraastetta.
    • Paista täytettyjä lanttuja 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
    • Tarjoa possunliharuoan, esimerkiksi kinkun lisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös