Maustetut paahdetut juurekset

Maustetut paahdetut juurekset

Maustetut paahdetut juurekset

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 pieni lanttu
  • 1 iso punasipuli
  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Vaikeusaste

Maustetut paahdetut juurekset ohje

    • Pese ja kuori kaikki juurekset. Leikkaa juurekset tasakokoisiksi (noin 2,5 x 2,5 cm) lohkoiksi. Älä poista sipulin kantaa vaan leikkaa se lohkoiksi niin, että rakenne pysyy kasassa kannasta.
    • Sekoita öljy, hunaja, suola, neilikka, inkivääri ja pippuri keskenään suuressa kulhossa. Lisää lohkotut juurekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna mausteiden vetäytyä juureksiin 1 - 2 tuntia.
    • Kaada juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda kypsiksi 225-asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia.
    • Tarjoa lämpiminä tai haaleina lisäkkeenä vaikkapa joulupöydässä tai milloin vain porsaanliha- tai riistaruoan lisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry