Itämainen kevätsipulilisäke

Itämainen kevätsipulilisäke

Itämainen kevätsipulilisäke

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 200 g kevätsipulia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1.5 rkl öljyä
  • 2 dl huuhdottuja ja valutettuja rusinoita
  • 1.5 rkl thaimaalaista kalakastiketta (fishsauce)
  • mustapippuria myllystä
Vaikeusaste

Itämainen kevätsipulilisäke ohje

    • Leikkaa pestyt kevätsipulit noin 2 sentin paloiksi ja ota erikseen kovemmat vaaleat palat.
    • Paahda pinjansiemenet pannulla ja nosta sivuun. Kuullota sipulin vaaleita osia parin minuutin ajan öljyssä ja lisää loput sipulipalat, rusinat ja kalakastike. Paista edelleen seosta käännellen parin minuutin ajan.
    • Mausta mustapippurirouheella, viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoa heti esimerkiksi paistetun kalan seurana.
  1. Vinkki:
    Kalakastikkeen sijasta voit käyttää ruokaan maustamaan myös soijakastiketta. Aitoa kalakastikkeen makua siihen saat lisäämällä sekaan hiukan anjoviksen lientä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry