Tomaatti-parsavuoka

Tomaatti-parsavuoka

Tomaatti-parsavuoka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg vihreää parsaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 8 tomaattia
  • 1 nippu(a) basilikaa
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 200 g mozzarellajuustoa
Vaikeusaste

Tomaatti-parsavuoka ohje

    • Huuhtele tuoreet parsat. Leikkaa pois kova tyviosa. Kuori kuorimaveitsellä alin kolmannes parsan tyvestä. Laita parsat laakeaan kattilaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä ilman kantta viisi minuuttia. Valuta parsat.
    • Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljytilkassa pannulla. Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon ja hauduta hetken aikaa ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
    • Lisää hienonnettu basilika ja muut mausteet. Asettele valutetut parsat uunivuokaan, Kaada päälle tomaattikastike ja peitä juustoviipaleilla. Kypsennä vuokaa uunissa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja patongin kanssa.
  1. Vinkki:
    Voit vaihtaa parsat kahteen kesäkurpitsaan. Halkaise huuhdellut kurpitsat pituussuunnassa, koverra lusikalla pois pehmeä sisus ja leikkaa pitkiksi, parsan oloisiksi suikaleiksi.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry