Mämmi

Mämmi

Mämmi

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 5 l vettä
  • 0.5 kg hienoja maltaita
  • 1.5 kg ruisjauhoja
  • 2 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna tai hillottua ja hienonnettua appelsiininkuorta
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 6 kpl tuokkosia (rasioita myydään leipomossa)
Vaikeusaste

Mämmi ohje

    • Lämmitä vesi poreilevaksi eli noin 60-asteiseksi. Pane 10 litran astiaan pari litraa poreilevan kuumaa vettä. Sekoita veteen puolet maltaista ja viidennes ruisjauhoista hyvin vatkaten.
    • Ripottele ruisjauhoja seoksen pinnalle, peitä astia tiiviisti ja jätä imeltymään pariksi tunniksi.
    • Lisää seokseen vähän kuumempaa vettä, loput maltaista ja osa ruisjauhoista. Vatkaa jälleen hyvin ja ripottele ruisjauhoja pinnalle. Jätä imeltymään.
    • Jatka imeltämistä useita kertoja ja lisää joka kerralla vähän kuumempaa vettä. Viimeksi lisätty vesi voi olla kiehuvaa.
    • Vatkaa imeltynyt seos kylmäksi ja mausta appelsiininkuorihillolla ja suolalla. Huuhdo mämmituokkoset kylmällä vedellä ja täytä puolilleen mämmillä.
    • Ripottele mämmin pinnalle sokeria ja kypsennä uunissa miedossa lämmössä eli 150 asteessa noin kolme tuntia.
    • Mämmi on parhaimmillaan 2 - 3 päivän kuluttua. Säilytä tuokkoset viileässä, ja tarjoile mämmi sokerin ja kermamaidon kera.
  1. Vinkki:
    Annostele mämmi jälkiruokamaljoihin kerroksittain appelsiiniviipaleiden kanssa. Tarjoa lisäksi vaahdotettua vaniljakastiketta.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.