Perunagratiini

Perunagratiini

Perunagratiini

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä väritunniste)
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 150 g juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa, kirveliä tai tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
Vaikeusaste

Perunagratiini ohje

    • Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
    • Keitä perunaviipaleita maidossa noin 15 minuuttia eli kunnes ne vat melkein kypsiä ja pehmeitä.
    • Lisää kolmannes juustoraasteesta maidon ja perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Pyyhi uunivuoan sisäpinnat halkaistulla valkosipulinkynnellä ja voitele vuoka kevyesti öljyllä tai margariinilla.
    • Kaada perunat ja juustoinen maito vuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
    • Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry