Pähkinäiset juurespihvit

Pähkinäiset juurespihvit

Pähkinäiset juurespihvit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 lanttu(a)
  • 2 punajuurta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 muna(a)
  • 150 g hasselpähkinärouhetta
  • hunajaa
Vaikeusaste

Pähkinäiset juurespihvit ohje

    • Kuori lanttu ja keitä lähes kypsäksi. Keitä myös punajuuret, mutta toisessa kattilassa ja kuorineen.
    • Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa molemmat juurekset noin sentin paksuiksi viipaleiksi.
    • Mausta vehnäjauhot suolalla ja mustapippurilla laakealla lautasella. Vatkaa munan rakenne rikki toisella lautasella ja kaada hasselpähkinärouhe kolmannelle lautaselle.
    • Pyörittele juuresviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pähkinärouheessa. Aseta viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut väriä. Valuta valmiiden pihvien päälle hieman hunajaa.
    • Tarjoa lämpimänä kasvislisäkkeenä tai kasvisruokana.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry