Neljän kaalin gratiini

Neljän kaalin gratiini

Neljän kaalin gratiini

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Kaalit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Neljän kaalin gratiini ohje

    • Puhdista ruusukaalit.
    • Leikkaa kukka- ja parsakaali kukinnoiksi.
    • Kuori ja paloittele parsakaalin varsiosa. Irrottele nuput toisistaan.
    • Kuori ja suikaloi kyssäkaali.
    • Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja kypsennä kaalit lähes kypsäksi (vajaan 10 minuutin ajan).
    • Nosta kaalit keitinliemestä uunivuokaan.
    • Ripottele päälle auringonkukansiemenet. Pähkinöitä kannattaa hiukan rouhia.
    • Ravista kannellisessa purkissa maito ja jauhot sekaisin ja kaada seos koko ajan sekoittaen kuumaan kaalien keitinliemeen.
    • Keitä kastiketta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoittaen.
    • Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet.
    • Kaada kastike kaaleille.
    • Kuorruta gratiinia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös