Neljän kaalin gratiini

Neljän kaalin gratiini

Neljän kaalin gratiini

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 200 g ruusukaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 200 g kyssäkaalia
  • 3 dl kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
  • 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä (tai pähkinöitä tai manteleita)
  • 1 dl maitoa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl voimakasta juustoraastetta
  • 0.5 tl yrtti-pippuriseosta
  • 0.5 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä
Vaikeusaste

Neljän kaalin gratiini ohje

    • Puhdista ruusukaalit.
    • Leikkaa kukka- ja parsakaali kukinnoiksi.
    • Kuori ja paloittele parsakaalin varsiosa. Irrottele nuput toisistaan.
    • Kuori ja suikaloi kyssäkaali.
    • Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja kypsennä kaalit lähes kypsäksi (vajaan 10 minuutin ajan).
    • Nosta kaalit keitinliemestä uunivuokaan.
    • Ripottele päälle auringonkukansiemenet. Pähkinöitä kannattaa hiukan rouhia.
    • Ravista kannellisessa purkissa maito ja jauhot sekaisin ja kaada seos koko ajan sekoittaen kuumaan kaalien keitinliemeen.
    • Keitä kastiketta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoittaen.
    • Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet.
    • Kaada kastike kaaleille.
    • Kuorruta gratiinia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry