Minttu-mustaherukkavaahto

Minttu-mustaherukkavaahto

Minttu-mustaherukkavaahto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 dl mustaherukoita (ja/tai vadelmia)
  • 2 dl maitorahkaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 valkuaista
  • 0.75 dl sokeria
  • Koristeeksi: mintunlehtiä ja kokonaisia marjoja
Vaikeusaste

Minttu-mustaherukkavaahto ohje

  1. Hienonna marjat sauvasekoittimella.
    • Lisää maitorahka, minttu ja vaniljasokeri.
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (Voit pakastaa keltuaiset ja käyttää niitä myöhemmin leivonnaisten voiteluun)
    • Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten.
    • Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen marja-rahkaseokseen.
    • Annostele jälkiruoka tarjoiluastioihin ja anna maustua kylmässä esim. seuraavaan päivään (vähintään 10 min).
    • Koristele mintunlehdillä ja kokonaisilla marjoilla.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry