Mehevä punajuurilasagnette

Mehevä punajuurilasagnette

Mehevä punajuurilasagnette

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 isoa punajuurta
  • 1 palsternakka
  • 1 iso purjo
  • 2 tl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 200 g kuviopastaa, esim. piccolo lasagnettea
  • 1 dl juustoraastetta
  • tuoretta timjamia
Vaikeusaste

Mehevä punajuurilasagnette ohje

    • Kuori punajuuret ja palsternakka.
    • Leikkaa juurekset ohuiksi suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi.
    • Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Leikkaa purjonpuolikkaat viipaleiksi.
    • Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia.
    • Mausta ja ripottele pannuun jauhot.
    • Kääntele kasviksia niin, että jauhot levittyvät ympäri kasviksia.
    • Kaada pannuun vesi ja sekoita, kunnes seos alkaa kiehua.
    • Vähennä lämpötilaa ja keitä noin 3 minuuttia välillä sekoittaen.
    • Lisää juusto nokareina ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku.
    • Levitä pasta uunivuokaan ja kaada päälle punajuurikastike.
    • Sekoita aineksia kevyesti nostamalla.
    • Ripottele pinnalle juustoraastetta.
    • Kypsennä lasagnettea uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
    • Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista ja ripottele pinnalle tuoretta timjamia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry